top of page

Strategie-piramide

Werken aan een succesvolle, gezonde strategie is belangrijk, dat zal niemand ontkennen. Maar wat valt er eigenlijk binnen het werkgebied strategie? De strategie-piramide biedt (visueel) uitkomst.


Werken aan strategie betekent volgens ons per definitie werken aan het(middel-)lange termijn succes van je organisatie. Alle drie de bouwstenen onder strategie - merkstrategie, business strategie en innovatie - vragen investeringen in belangrijke, maar vaak niet-urgente onderdelen van je business. Daarnaast vullen de drie invalshoeken elkaar goed aan om tot echt gezonde groei te komen: slim koers kiezen gaat niet zonder aandacht te hebben voor waardecreatie en organisatie-identiteit - en vice versa. 'Last but not least': 'strategie' kan als drijver van gezonde groei nooit los staan van aandacht op de gebieden 'organisatie' en 'mens', zoals in de 'grote' groeipiramide wordt weergegeven.


Inhoud werkgebied strategie

Zonder gezamenlijke visie op de inhoud van strategie wordt het lastig om uberhaupt effectief invulling te geven aan die strategie. Om een visueel overzicht van het werkgebied strategie in één oogopslag te maken hebben we de daarom de strategie-piramide ontworpen:Download hieronder de 'strategie-piramide' en bespreek de inhoud vast eens met je MT of directie. Waar gaan jullie al goed? Welke onderwerpen zijn misschien nog onderbelicht? Geïnspireerd geraakt? Neem gerust contact op voor een scan, deepdive of adviestraject via 0184-764064 of gezondgroeien@voorwaarts.org.

 
Strategie-piramide
.pdf
Download PDF • 97KB100 weergaven0 opmerkingen

Σχόλια


bottom of page