top of page

´Groei-fijn’: hoe ziet gezond groeien er dan uit?

Van 'groeipijn' naar 'groei-fijn'. Door in de bouwstenen strategie, organisatie en mens impact te maken sturen we in een ontwikkeltraject aan op de volgende resultaten:

- Gezond opvallen: verhoogd onderscheidend vermogen

- Gezond karakter: versterkte identiteit

- Gezonde presteren: scherpe focusDe kracht van verhoogd onderscheidend vermogen

Je product, service of businessmodel is zo doordacht dat je een serieus competitief voordeel weet te realiseren ten opzichte van de concurrentie. Je schiet niet bij iedere beweging van de markt direct meer in de stress en kiest bewust uit de opties die je hebt. Vragen:

  • Wat zou er gebeuren als je minder tijd , geld en energie kwijt was met het binnenhalen van nieuwe klanten?

  • Wat zou een margeverbetering van 20% betekenen voor je onderneming? Voor je medewerkers? En voor je klanten?

  • Zou je work-life balance veranderen als je concurrentiepositie wordt verstevigd? Waarom wel of waarom niet?

"Je schiet niet bij iedere beweging van de markt direct meer in de stress en kiest bewust uit de opties die je hebt."

De kracht van een versterkte identiteit

In plaats van dat jij bezig bent met werknemers motiveren gebeurt het nu regelmatig andersom! De vonken springen eraf en initiatieven worden aan de lopende band bedacht en uitgevoerd. Er wordt er vanuit een gezonde cultuur steeds meer 'nee' gezegd op zaken die we juist niet willen zien

Vragen:

  • Hoe ziet 'onderscheid vanuit identiteit' er in jouw optiek uit voor je onderneming? Met welke karaktereigenschappen kun je je onderscheiden?

  • Hoe zou er in de branche gereageerd worden als je meer vanuit je identiteit gaat ondernemen en communiceren?

  • Wat betekent een gezond bedrijfskarakter voor je werknemers? En voor toekomstige werknemers - en je positie op de arbeidsmarkt?

De kracht van aangescherpte focus.

Je werkt vaker in rust aan jullie masterplan en weet - als het even stormt - hoe je kunt teruggrijpen op het grote doel. Je leven bestaat niet alleen meer uit werk, maar is een gezonde mix van presteren, ontspannen en inspireren aan het worden.


"Je werkt vaker in rust aan jullie masterplan en weet - als het even stormt - hoe je kunt teruggrijpen op het grote doel."

Vragen:

  • Wat zou het betekenen in jouw branche als je organisatie qua effectiviteit en efficiency bovengemiddeld zou presteren?

  • Welke resultaten kun je verwachten als de dagelijkse focus wordt verhelderd en je (als team) duidelijk werkt aan heldere doelen?

  • Hoeveel omzet verwacht je extra te kunnen doen als iedereen op niveau presteert? Hoeveel (netto) marge?


‘Ruikt’ deze visie op gezonde groei naar meer voor jou of je onderneming? Of prikkelen de vragen je om verder na te denken over gezonde groei?


Download hieronder vast de PDF om te bespreken met je directie of MT – of neem contact op via gezondgroeien@voorwaarts.org. Bellen op 0184-764064 of – nog beter! – op de koffie komen kan natuurlijk ook!


 
De drie 'groeifijnen'
.pdf
Download PDF • 1.88MB


109 weergaven

Comments


bottom of page