top of page

Inzoomen op de groeipiramide: de persoonlijke piramide

Dat de bouwstenen in het werkgebied ´mens´ over mensen gaat zal je niet verbazen. Dat de bouwstenen in de werkgebieden ´strategie´ en 'organisatie' ook toepasbaar zijn op persoonlijke ontwikkeling misschien wél!


A) Persoonlijke merkstrategie


B) Persoonlijke business strategie


C) Persoonlijke innovatie


D) Persoonlijke structuur


E) Persoonlijke middelen


F) Persoonlijk managen
A) Persoonlijke merkstrategie Wie je bent en waarom je dingen ziet en doet zoals jij ze ziet en doet is belangrijk. Door persoonlijk je 'DNA' en motivaties in kaart te brengen kun je enerzijds beter in lijn met je competenties en karakter te leven.


Anderzijds stelt het je in staat om je als persoon zodanig te presenteren dat het beeld dat anderen van je krijgen ook daadwerkelijk overeekomst met je persoonlijke merk-kern.

"Hoe zorg je er voor dat jij als persoon onderscheidend blijft?"

B) Persoonlijke business strategie

Hoe zorg je er voor dat jij als persoon onderscheidend blijft? Een ultiem relevante vraag, ook voor mensen in loondienst. Maak er werk van om duidelijk in kaart te krijgen 1) wat je specifieke vaardigheden zijn waarmee je waarde kan toevoegen, 2) hoe jouw positie zich verhoudt tot die van 'de concurrentie' en 3) hoe je slim koers kunt kiezen in jouw ontwikkeling - en pro-actief kunt aansturen op waar jij graag heen wilt.


C) Persoonlijke innovatie

Dé hoogst gewaardeerde skill van de 21e eeuw: lerend vermogen. Ben je persoonlijk in staat om dagelijks of wekelijks op een constructieve manier écht werk te maken van persoonlijke innovatie?


Ga voorbij 'learning-on-the-job' en innoveer tijdig, zodat je over een paar jaar niet buitenspel staat.


"Laat technologie voor jou werken, en niet andersom."

D) Persoonlijke structuur Om als mens gezond te leven is structuur een belangrijk hulpmiddel. Zeker in een tijd waarin we overspoeld worden door technologie en communicatie wordt er wat van je verwacht: welke structuren zet jij pro-actief in om je leven te sturen? Om gezond te leven als mens?


Laat technologie voor jou werken, en niet andersom.


E) Persoonlijke middelen

Hoeveel werk maak je er van om je persoonlijke middelen - zoals energie, vaardigheden maar ook kapitaal, geld - te ontwikkelen en te laten renderen?


Ontwikkel visie op het beheer van je middelen door te lezen, te sparren en wederom pro-actief een plan te maken waar middelen en jouw waarden elkaar vinden.


"Hoeveel werk maak je er van om je persoonlijke middelen - zoals energie, vaardigheden maar ook kapitaal, geld - te ontwikkelen en te laten renderen?"

F) Persoonlijk managen

Gedisciplineerd en resultaatgericht te werk gaan, ook als het even tegen zit. Misschien wel één van de meest utidagende 'persoonlijke bouwstenen'.


Ben je in staat om - naast jezelf te leiden - jezelf ook echt te managen? Heb je jezelf onder controle? Weet je wanneer wat te doen - maar ook wanneer te stoppen? Zonder persoonlijk managen geen gezonde balans.


‘Ruikt’ deze visie op gezonde persoonlijke groei naar meer voor jou of je onderneming? Of prikkelen de vragen je om verder na te denken over gezonde groei?


Download hieronder vast de PDF om te bespreken met je directie of MT – of neem contact op via gezondgroeien@voorwaarts.org. Bellen op 0184-764064 of – nog beter! – op de koffie komen kan natuurlijk ook!


 

Persoonlijke piramide inspiratie
.pdf
Download PDF • 127KB


37 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page